Andreea Iatagan - autor de cărţi pentru copii

Sunt Andreea Iatagan. Sunt jurnalist de aproape 20 de ani. Am lucrat pentru mai multe ziare, reviste şi acum în televiziune, ca editor la Ştirile TVR.

Dar, mai presus de toate, sunt mamă. Sunt un om mai bun datorită fetiţei mele.

În 2017 a apărut prima mea poveste, Ploaia Curcubeu. Au urmat Spiriduşii Luminii, apoi Iepurele Înţelept şi secretul poveştilor. Mie nici acum nu îmi vine să cred, mi se pare o minune. La fel cum mi se pare extraordinar că poveştile mele v-au plăcut, că le-aţi cumpărat şi le-aţi dăruit copiilor voştri.

Şirul acesta de minuni a dus cărţile mele către mii de copii din toată ţara. Aşa am ajuns să vizitez foarte mulţi puşti din şcoli şi grădiniţe cărora am încercat să le arăt că între paginile fiecărei cărţi vor găsi o lume magică. Şi că poveştile le vor fi mereu cei mai buni prieteni.

ateliere de lectura in scoli si gradinite

Nici acum nu îmi vine să cred când îmi scrie câte o doamnă învăţătoare, invitându-mă în clasa ei pentru a vorbi despre cărţi şi poveşti. În aceşti doi ani plini de ateliere de lectură am căpătat un respect profund pentru învăţătorii şi profesorii dedicaţi, inimoşi, dornici să facă mai mult pentru elevi decât prevăd regulamentele. Care îmblânzesc cumva timpul şi reuşesc să facă în aşa fel încât să strecoare în orarul mult prea încărcat şi o oră de lectură un pic mai diferită.

ateliere de lectura in scoli si gradinite Andreea iatagan carti pentru copii povesti pentru copii

Însă, nimic nu m-a impresionat mai mult în aceşti doi ani decât copiii pe care i-am întâlnit. De la micuţii de grădiniţă, care ne întâmpinau cu îmbrăţişări mucoase şi întrebări strecurate cu greu printre strănuturi şi tuse. Până la elevii mari, chiar şi de clasa a IV-a şi a V-a, dornici să afle chiar şi ce mănâncă un autor sau dacă îşi face singur curat în casă :). Curiozitatea aceasta a lor, spontaineitatea, ideile năstruşnice, dorinţa de a povesti şi de a împărtăşi propriile experienţe, toate acestea trebuie cu orice preţ păstrate. Pentru că sunt calităţi extraordinare.

Dacă vreţi să ţinem legătura, puteţi să îmi scrieţi la adresa de e-mail: a.iatagan@gmail.com

Pe blogul meu – Educaţie cu dragoste – scriu despre experienţele fetiţei mele de la grădiniţă, apoi de la şcoală, despre temeri, greutăţi, dar mai ales despre minunile care ţi se întâmplă în fiecare zi atunci când eşti părinte.

Iată câteva dintre articole:

educatie cu dragoste Andreea Iatagan
SĂ LĂSĂM COPIII SĂ RESPIRE. ÎN RITMUL LOR, ŞI NU ÎN RITMUL NOSTRU

Un proiect despre sistemul solar ne arată de unde ar trebui să înceapă adevărata schimbare în sistemul de educaţie. CITEŞTE ARTICOLUL

PASIUNILE COPIILOR DE ASTĂZI POT SCHIMBA LUMEA DE MÂINE

Vă propun câteva enciclopedii bine scrise şi mini-documentare care îi vor ajuta pe copiii care iubesc animalele să îşi dezvolte pasiunea. CITEŞTE ARTICOLUL

MINUNILE NOASTRE DE FIECARE ZI

O minune e când îi aud tălpiţele lipăind până în camera noastră în toiul nopţii. O minune e când citim împreună şi ne povestim una alteia întâmplările din cărţi… CITEŞTE ARTICOLUL

MAMI, SUNT AŞA CUM V-AŢI DORIT SĂ FIU?

Aud des întrebarea aceasta, deşi nu există zi în care să nu îi spun Sofiei că e cel mai minunat copil din lume. E o întrebare care ascunde multe nevoi şi dorinţe. CITEŞTE ARTICOLUL

COPIII CITESC. DACĂ LE DĂM LIBERTATE, DACĂ…

Copiilor le place să îşi aleagă singuri cărţile. Iubesc să aibă un colţ de lectură numai al lor. Devorează poveştile amuzante. Şi urăsc fişele de lectură. CITEŞTE ARTICOLUL.