Andreea Iatagan - autor de cărţi pentru copii

Sunt Andreea Iatagan. Sunt jurnalist de aproape 20 de ani. Am lucrat pentru mai multe ziare, reviste şi acum în televiziune, ca editor la Ştirile TVR.

Dar, mai presus de toate, sunt mamă. Sunt un om mai bun datorită fetiţei mele.

În 2017 a apărut prima mea poveste, Ploaia Curcubeu. Au urmat Spiriduşii Luminii, apoi Iepurele Înţelept şi secretul poveştilor. Mie nici acum nu îmi vine să cred, mi se pare o minune. La fel cum mi se pare extraordinar că poveştile mele v-au plăcut, că le-aţi cumpărat şi le-aţi dăruit copiilor voştri.

Şirul acesta de minuni a dus cărţile mele către mii de copii din toată ţara. Aşa am ajuns să vizitez foarte mulţi puşti din şcoli şi grădiniţe cărora am încercat să le arăt că între paginile fiecărei cărţi vor găsi o lume magică. Şi că poveştile le vor fi mereu cei mai buni prieteni.

ateliere de lectura in scoli si gradinite

Nici acum nu îmi vine să cred când îmi scrie câte o doamnă învăţătoare, invitându-mă în clasa ei pentru a vorbi despre cărţi şi poveşti. În aceşti doi ani plini de ateliere de lectură am căpătat un respect profund pentru învăţătorii şi profesorii dedicaţi, inimoşi, dornici să facă mai mult pentru elevi decât prevăd regulamentele. Care îmblânzesc cumva timpul şi reuşesc să facă în aşa fel încât să strecoare în orarul mult prea încărcat şi o oră de lectură un pic mai diferită.

ateliere de lectura in scoli si gradinite Andreea iatagan carti pentru copii povesti pentru copii

Însă, nimic nu m-a impresionat mai mult în aceşti doi ani decât copiii pe care i-am întâlnit. De la micuţii de grădiniţă, care ne întâmpinau cu îmbrăţişări mucoase şi întrebări strecurate cu greu printre strănuturi şi tuse. Până la elevii mari, chiar şi de clasa a IV-a şi a V-a, dornici să afle chiar şi ce mănâncă un autor sau dacă îşi face singur curat în casă :). Curiozitatea aceasta a lor, spontaineitatea, ideile năstruşnice, dorinţa de a povesti şi de a împărtăşi propriile experienţe, toate acestea trebuie cu orice preţ păstrate. Pentru că sunt calităţi extraordinare.

Dacă vreţi să ţinem legătura, puteţi să îmi scrieţi la adresa de e-mail: a.iatagan@gmail.com